India dicht bij het inhalen van China in bitcoin P2P handelsvolume.

De toonaangevende landen voor peer-to-peer bitcoin handel is momenteel een band tussen India en China. India was in 2020 getuige van een enorme groei van de P2P-handel.

De belangrijkste landen voor peer-to-peer bitcoin-handel is momenteel een band tussen India en China. India heeft in 2020 een enorme groei van de P2P-handel gekend.

De leidende landen voor peer-to-peer bitcoin-handel is momenteel een band tussen India en China. India heeft in 2020 een enorme groei van de P2P-handel gekend.

China blijft de grootste bijdrage leveren aan het Aziatische P2P-volume, maar het staat op het punt om door India te worden overtroffen. India heeft dit jaar een enorme groei van de peer-to-peer handel gekend. China’s verbod om Bitcoin te kopen met behulp van de Chinese Yuan tijdens de vorige stierloop duwde velen naar P2P, maar toen de waarde van BTC instortte, daalde het volume wekelijks tot $5 miljoen. Dit was echter niet het geval in India. De stijgende waarde van Bitcoin heeft veel traders aangestoken tijdens de lage volatiliteitsperiode. Startup banen in India zijn ook toegenomen in de crypto sector.

India is dit jaar getuige van een groei in de P2P bitcoin handel.

LocalBitcoins domineerde de markt tot september van dit jaar, waarna het een scherpe daling opmerkte tijdens de overgang door de nieuwe KYC compliance. Volgens Arcane nam Paxful onmiddellijk na de implementatie van KYC belangrijke aandelen, maar dat kon het handelsvolume van Azië niet tegenhouden. India is dit jaar getuige geweest van een merkbare groei in het handelsvolume van bitcoin P2P. De crypto-markt in India herleefde nadat het Hooggerechtshof vroeger op het jaar het algemene verbod van RBI op crypto omverwierp. India is volgens de Wereldbank een van de grootste geldovermakingslanden.

Bitcoin blijft rond de 15.500 dollar hangen.
Bitcoin is de afgelopen twee weken aanzienlijk gestegen. Op het moment van schrijven wordt de prijs van bitcoin verhandeld tegen slechts $15.500 met een bullish trend. De Indianen stuurden in 2019 voor $83 miljard aan overboekingen, wat overeenkomt met 2,9% van het totale BBP van het land. Met de aanhoudende wereldwijde pandemie zijn de overmakingen verminderd, maar het lijkt erop dat een deel van de bevolking de focus heeft verlegd naar Bitcoin om de kloof in India te overbruggen. De adoptie van Bitcoin in Afrikaanse landen is dit jaar ook aanzienlijk toegenomen door de aanhoudende pandemie.

Posted in BTC