Cryptocurrency markten Toevoegen $ 7 miljard, als voorraden Inch lager – Wekelijkse recuperatie

Cryptocurrency markten voegden vorige week $7 miljard aan totale waarde toe, zelfs met Bitcoin die de week afmaakte -2,04%. Ondanks het feit dat de crypto-markten dit jaar sterk gecorreleerd zijn met de traditionele markten, hebben de aandelen vorige week verliezen geleden als gevolg van verschillende macro-issues die zwaar op de beleggers wegen. Wat verwachten we op korte termijn van Bitcoin?

Cryptocurrency markten

De globale crypto-markten voegden vorige week $7 miljard in totale waarde toe, aangezien de markten de week sloten met een totale marktkapitalisatie die rond $341 miljard regelt. Ondanks het feit dat de crypto-markten aan waarde wonnen, eindigde Bitcoin de week met -2,04%. Verschillende altcoins zagen groei, wat de markten uiteindelijk hielp om een positieve groei te zien.

De markten begonnen de week erg slecht met een daling van de Bitcoin-prijs van ongeveer -6%. Dit zette de altcoins extra onder druk, omdat veel beleggers op maandag een risico-off benadering hanteerden. In de loop van de week heeft Bitcoin een deel van haar verliezen opgevangen, maar was niet in staat om zich volledig te herstellen. Chainlink en Cardano waren de uitschieters op de markt, met respectievelijk +5% en +6%.

Bitcoin-handelsintensiteit

De laatste tijd is de handelsintensiteit van Bitcoin extreem hoog, wat een punt van zorg is voor volgende week. Historisch gezien heeft de verhoogde handelsintensiteit in Bitcoin een omgeving vertegenwoordigd waarin marktpartijen zich tegen de verkoop willen verzetten.

Zoals we kunnen zien in de Chainalysis-metriek, heeft de handelsintensiteit van Bitcoins onlangs een nieuw 180-daags dieptepunt bereikt. Het herstelde zich een beetje om de week af te sluiten, maar dit zal een metriek zijn die volgende week zeker in de gaten wordt gehouden.

Bitcoin Hash Rate

De hasjsnelheid van Bitcoins heeft onlangs op 10 september een nieuw hoogtepunt bereikt. Zoals in eerdere verslagen is vermeld, zijn de hasjkoers en de prijsactie nauw met elkaar verbonden. Nadat BTC op 10 september de nieuwe hasjkoers heeft bereikt, blijft deze stijgen, wat de prijs van Bitcoins heeft aangewakkerd. Deze groei van de hasjkoers was juist rond de tijd dat BTC zich had verzameld van $10.400 niveaus tot $11.000 weerstand. Na het verwerpen van de $11.000 niveaus, zagen we dat de hasjkoers terugloopt, wat uiteindelijk leidde tot de uitverkoop van BTC.

We zullen afwachten wanneer de hasjkoers van Bitcoins het sentiment omkeert. Daarbij zou het een indicator kunnen zijn dat Bitcoin klaar is voor een volgende etappe.

Bitcoin Technische Analyse

In de recente technische analyse van Bitcoin werd vermeld dat het niveau van $10.600 belangrijk was om op korte termijn vast te houden. Tijdens de grote uitverkoop die vorige week begon, verwierp BTC $10.600 niveaus en een uitverkoop tot $10.000 niveaus. Dit bleef achter bij onze oorspronkelijke voorspelling van $9.200, maar het was nog steeds een solide risicomanagementinitiatief, aangezien de verkoop bij die $10.600 verwerping traders redde van een aanzienlijke neerwaartse druk.

Gebaseerd op de huidige setup, geloven we nog steeds in $10.600 als een sterk ondersteunend niveau. Op het moment van deze rapportage handelt de Bitcoins-prijs tegen $10.756. Als het erin slaagt om $10.600 levels vast te houden, dan zou het heel goed volgende week een aanzienlijke bullish momentum kunnen zien. Aan de andere kant, als $10.600 weer wordt afgewezen, dan denken we dat handelaren de $9.200 ondersteuningsniveaus in het oog zouden beginnen te houden.

Bitcoin Vs De Dollar Index

Visionary Financial heeft de afgelopen maand het belang van de Dollar-index met betrekking tot de Bitcoins-prijsactie benadrukt. Vorige week publiceerde VF een analyse die verder ging in termen van de correlatie en hoe de Dollar meer ruimte had om te rally’en. Op basis van de historische prijsactie zou dit de Bitcoins-prijs extra onder druk kunnen zetten. Bekijk bovenstaande analyse om te zien waarom de Dollar Index zo belangrijk is om verder te komen.

Volgende week gaan we verder met het bekijken van de Dollar. Bij de afsluiting op vrijdag zag de Dollar Index nog steeds een opwaartse trend, gevoed door groeiende zorgen in de coronavirusgolf 2. Ondanks het feit dat BTC de week afsluit met een zekere opwaartse beweging, zijn we nog niet verkocht op de trend.

Traditionele markten

De voorraden zijn vorige week gedaald, omdat het momentum is gestorven na een solide 6 maanden durende rally. De S&P 500 vecht nu tegen een ~ 10% correctie. Technologie voorraden waren oorspronkelijk de katalysator achter de marktrally, maar ze hebben zich teruggetrokken, waardoor de markten lager zijn komen te liggen.

Er zijn nieuwe angsten bij COVID-19, nu Europa een tweede golf doormaakt. Aangezien veel geografische regio’s de beperkingen van COVID-19 begonnen te versoepelen, begon de helft van de Europese landen een aanzienlijke toename van het aantal gevallen te ervaren. In 7 landen zijn ze zelfs verdubbeld. Woensdag heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid nieuwe beperkingen opgelegd, als reactie op een „2e golf“. Verwacht wordt dat de traditionele markten volgende week naar Europa zullen kijken, om het algemene sentiment te beoordelen. Als Europa weer een lockdown zou opleggen, zou je kunnen zien dat investeerders in de VS weer een risico-off benadering kiezen.

Extra stimulans

Aangezien de gegevens over de werkgelegenheid zwakker zijn dan vorige week werd verwacht, was dit een andere indicator die aangeeft dat er extra stimulansen nodig zijn om de economie overeind te houden. Met het passeren van het Hooggerechtshof Ginsburg vrezen veel investeerders dat de onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen kunnen worden stopgezet met betrekking tot de belastingverlichting. De consumenten doen het voorlopig nog goed (positieve persoonlijke spaarrente), maar dit zal naar verwachting nivelleren als er geen extra stimulans wordt gegeven.

In aanvulling op de bovenstaande macro-punten wordt nog steeds volatiliteit verwacht naarmate we dichter bij de presidentsverkiezingen komen. Er is geen „slam dunk“ op dit moment in termen van gekozen POTUS, die veel beleggers op scherp heeft staan als het gaat om het wereldwijde beleid met betrekking tot de totale economie.