Arthur Hayes fra Bitmex tiltalt

Arthur Hayes og andre Bitmex-ledere har blitt tiltalt for brudd på hemmeligholdsloven, sa advokatkontoret for det sørlige distriktet i New York.

Arthur Hayes, Benjamin Delo, Samuel Reed og Gregory Dwyer ble siktet for forsettlig å unnlate å etablere, implementere og opprettholde et tilstrekkelig anti-hvitvaskingsprogram (“AML”).

Den fungerende amerikanske advokaten på Manhattan, Audrey Strauss, sa at Bitmex ikke har oppfylt sine forpliktelser for å drive ut kriminalitet og korrupsjon. Han la til:

„Som påstått, imøtegikk disse tiltalte den forpliktelsen og forpliktet seg til å drive en påstått ‚offshore‘ kryptobørs mens de forsettlig ikke klarte å implementere og opprettholde til og med grunnleggende politikk mot hvitvasking av penger.

På denne måten tillot de angivelig BitMEX å fungere som en plattform i skyggen av finansmarkedene. Dagens tiltale er nok et press fra dette kontoret og våre partnere ved FBI for å bringe plattformer for hvitvasking i lyset. ”

FBI assisterende direktør William F. Sweeney Jr sa at Bitmex forsettlig brøt bankhemmelighetsloven ved å unndra seg amerikanske krav til hvitvasking av penger og:

„En tiltalte gikk så langt som å skryte av selskapet som er innlemmet i en jurisdiksjon utenfor USA, fordi bestikkelse av regulatorer i den jurisdiksjonen bare koster ‚en kokosnøtt‘.“

Bitmex er innlemmet i Seychellene, og tilbyr 100x marginhandel på bitcoin og eth i mange år

Børsen er kun finansiert av bitcoin og har slappe AML-tiltak som bare krever e-post og passord.

De håndterer milliarder i handelsvolum om dagen, hvor børsen spiller en dominerende rolle i kryptorommet i årevis.

Arthur Hayes har ennå ikke gitt noen kommentarer til denne siste nyttutviklingen.

Bitcoin falt fra $ 10,900 til for tiden under $ 10,500, mens ethereum falt $ 20 fra nesten $ 370 til nå under $ 350.